Kundvagnen är tom.

<  Start - Web Shop

Kundvagnen är tom.

Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Sadling (e-bok)
  • Pris: 75.00 kr
Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Sadling (e-bok)
Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Sadling (e-bok)Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Sadling (e-bok)Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Sadling (e-bok)
Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Sadling (e-bok)Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Sadling (e-bok)Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Sadling (e-bok)

e-bok "Hästens förutsättningar för arbete" - kapitel Sadling

Sadeln - Sadling
Sadelns främsta uppgift är att underlätta ridningen för ryttaren samt att fördela ryttarens vikt över en större yta. Att hitta en sadel som passar ryttaren samtidigt som hästen kan röra sig fritt och obehindrat är inte alltid en lätt uppgift. Sadeln måste ses som en del av ekipaget, vilket kräver att hänsyn tas framförallt till hästens exteriör, kondition, rörelsemekanik, användningsområde samt ryttarens längd, balans och vikt.
De flesta sadlar som säljs i butiker, på postorder eller via andra leverantörer är fabrikstillverkade. Vissa av dessa sadlar saknar märkning om vilken typ av sadelbom den är byggd på. Dessutom har varje sadelmärke sin egen bomviddsmärkning som gör det svårt att enkelt jämföra. Detta medför att det kan vara svårt med tillpassningen eftersom bommen är själva grunden.
Bokens kapitel om sadling tillsammans med filmen där bl a Renna Vandooren och Peter Winslow medverkar ger dig de kunskaper och insikter som är nödvändiga för att förstå grunderna i sadelns tillpassning. 

Exempel ur hela bokinnehållet: 
Vad ska jag tänka på när jag väljer häst? Vilken stoppning är bäst i sadeln? Hur gör jag en foderstat till hästen? Hur tränar jag bäst min häst - exempel på både styrketräning och konditionsträning? Hur gör jag med hästen som undviker kontakt med bettet? Tappsko - hur gör jag och vad behöver jag för verktyg?

Boken, omfattar 360 sidor med över 600 illustrationer och foton. Materialet grundar sig på vetenskap och beprövad erfarenhet om hästen.
 
Vi som arbetat med boken är:
  • Anders Eriksson, Hästutbildare, Malmköping som varit verksam inom hästnäringen under mer än 40 år.
  • Sara Nyman, veterinär Wallby Säteris hästklinik, med passion för friskare hästar.
  • Torbjörn Lundström, Djurtandvårdskliniken Norrköping, världsledande inom djurtandvård.
  • Renna van Dooren, Sadelmakaren från Michigan, USA som bl a verkat som lärare vid Sadelmakeriskolan i Tärnsjö.
  • Anna Wallén, Ridinstruktör Uppsala som bl a utbildats och examinerats av den franske mästaren Philippe Karl, Ecole de Légèreté. 
  • Juha Nyberg, fotograf och illustratör, Linearis Reklam AB Enhörna.
 
Boken ger många förklaringar till hästens beteende och hur den påverkas av utrustning under utbildning och träning. Den är praktiskt inriktad på HUR man bäst når målet utan att kompromissa med hästens välfärd.
Se till att du också har en biljett och är med på vagnen nu när resan i hästkunskap börjar!
 
Boken med rikt illustrerade sidor innehåller många nyheter och fördjupningar inom ramen för Hästens förutsättningar för arbete
Exempel på uppslag ur boken ser du i poplet bilderna ovan.

”Den är väldigt heltäckande och hade allt som står i den tagits i beaktande, hade hästpopulationen mått väsentligt mycket bättre. Det finns inga genvägar, utan tid, kunskap och tålamod är den enda vägen framåt.
Jag rekommenderar boken till alla jag kan, så fortsätt det goda jobbet.”
Simon Andersson Leg.Vet.

Hästens förutsättningar för arbete - bok Se hela förteckningen över bokens omfattande innehåll.  
En unik bok som ger dig nycklarna till en hållbar och användbar häst. En bok om allt ifrån hästens anatomi och fysiologi, dess inlärning, utrustning, hästhållning, utfodring, hoven och problemlösning vid utbildning samt träningsfysiologi.  

Denna produkt har inga relaterade produkter.
 

Equitellus AB · Sandbäcksvägen 94B · 144 62 Rönninge · Sweden · info@equitellus.com · Copyright © Equitellus. All Rights Reserved. Design: Linearis