Kundvagnen är tom.

<  Start - Web Shop

Kundvagnen är tom.

Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Utbildning (e-bok)
  • Pris: 147.00 kr
Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Utbildning (e-bok)
Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Utbildning (e-bok)Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Utbildning (e-bok)Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Utbildning (e-bok)
Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Utbildning (e-bok)Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Utbildning (e-bok)Hästens förutsättningar för arbete - kapitel Utbildning (e-bok)

e-bok "Hästens förutsättningar för arbete" - kapitel Utbildning och träning

Utbildning och träning
Hästens grundutbildning

På den tiden då hästen hade en betydande roll inom det militära nedtecknades i olika länder instruktioner för hästens och ryttarens utbildning. Då genomfördes också all hästutbildning inom armén av anställd personal, s.k. remontryttare (unghästutbildare).
Dagens ridhandböcker har sitt ursprung i de militära instruktionerna.
Idag är hobby och sport drivkraften inom hästnäringen. Detta har lett fram till ett förändrat förhållningssätt till utbildningen av hästar.
Kunskaper från äldre skrifter och praktisk erfarenhet i kombination med modern vetenskap och forskning är alla nödvändigheter för att användningen av hästen, oavsett användningsområde, ska kunna utvecklas i positiv riktning.
Därför måste all utbildning och träning ha ett biologiskt förhållningssätt som utgångspunkt, vilket innebär att respekten för hästens natur alltid sätts i första rummet. 

Exempel ur hela bokinnehållet: 
Vad ska jag tänka på när jag väljer häst? Vilken stoppning är bäst i sadeln? Hur gör jag en foderstat till hästen? Hur tränar jag bäst min häst - exempel på både styrketräning och konditionsträning? Hur gör jag med hästen som undviker kontakt med bettet? Tappsko - hur gör jag och vad behöver jag för verktyg?

Boken, omfattar 360 sidor med över 600 illustrationer och foton. Materialet grundar sig på vetenskap och beprövad erfarenhet om hästen.
 
Vi som arbetat med boken är:
  • Anders Eriksson, Hästutbildare, Malmköping som varit verksam inom hästnäringen under mer än 40 år.
  • Sara Nyman, veterinär Wallby Säteris hästklinik, med passion för friskare hästar.
  • Torbjörn Lundström, Djurtandvårdskliniken Norrköping, världsledande inom djurtandvård.
  • Renna van Dooren, Sadelmakaren från Michigan, USA som bl a verkat som lärare vid Sadelmakeriskolan i Tärnsjö.
  • Anna Wallén, Ridinstruktör Uppsala som bl a utbildats och examinerats av den franske mästaren Philippe Karl, Ecole de Légèreté. 
  • Juha Nyberg, fotograf och illustratör, Linearis Reklam AB Enhörna.
 
Boken ger många förklaringar till hästens beteende och hur den påverkas av utrustning under utbildning och träning. Den är praktiskt inriktad på HUR man bäst når målet utan att kompromissa med hästens välfärd.
Se till att du också har en biljett och är med på vagnen nu när resan i hästkunskap börjar!
 
Boken med rikt illustrerade sidor innehåller många nyheter och fördjupningar inom ramen för Hästens förutsättningar för arbete
Exempel på uppslag ur boken ser du i poplet bilderna ovan.

”Den är väldigt heltäckande och hade allt som står i den tagits i beaktande, hade hästpopulationen mått väsentligt mycket bättre. Det finns inga genvägar, utan tid, kunskap och tålamod är den enda vägen framåt.
Jag rekommenderar boken till alla jag kan, så fortsätt det goda jobbet.”
Simon Andersson Leg.Vet.

Hästens förutsättningar för arbete - bok Se hela förteckningen över bokens omfattande innehåll.  
En unik bok som ger dig nycklarna till en hållbar och användbar häst. En bok om allt ifrån hästens anatomi och fysiologi, dess inlärning, utrustning, hästhållning, utfodring, hoven och problemlösning vid utbildning samt träningsfysiologi.  

Denna produkt har inga relaterade produkter.
 

Equitellus AB · Sandbäcksvägen 94B · 144 62 Rönninge · Sweden · info@equitellus.com · Copyright © Equitellus. All Rights Reserved. Design: Linearis